Bariyerli Bondex Sünger

Bariyerli Bondex Sünger

Kategoriler:

Açıklama

Bariyerli Bondex Sünger Nedir?

Günümüzde birçok insanın en büyük problemi haline gelen sorun gürültü kirliliğidir. Gürültü kirliliği birçok farklı nedene bağlı olarak günlük yaşamımızın içerisinde yer alan bir durumdur. Kişilerin yaşamını, fiziksel ve psikolojik sağlıklarını doğrudan etkileyen bu problem, ses yalıtım uygulamalarına olan ihtiyacın artmasına neden olur. Bariyerli bondex süngerler bu gibi problemlere çözüm üretmek amacı ile üretilen ses yalıtım malzemelerinden bir tanesidir.  Etkili ve verimli sonuçlara ulaşılmasına yardımcı olan bariyerli bondex süngerlerin üretimi diğer süngerlere göre biraz farklıdır. Bu süngerler, atık durumda bulunan süngerlerin bir araya getirilmesi ile oluşturulurlar. Yüksek gürültüye sahip olan yaşam alanlarındaki ses geçişini engellemek için sıklıkla tercih edilen bu ses yalıtım malzemesi aynı zamanda eko ve yankı gibi problemlerin giderilmesinde de kullanılır.  Özellik olarak bondex süngerler ile çokça benzerlik gösteren bu ürün bondex süngerin ses kesimini yeterli derecede gerçekleştiremediği durumlarda kullanılır. Bondex süngerler, tek başına kullanıldıklarında başarılı bir ses yalıtımı sunsalar da bar ve gece kulübü gibi çok yüksek ses seviyesine sahip olan mekanlarda tek başına yeterli olmayabilir. Tam da bu durumlarda bariyerli bondex sünger kullanımı tercih edilir. 

Bariyerli Bondex Sünger Nasıl Üretilir?

Bariyerli bondex süngerler; ortamlar arasında bulunan seslerin geçişini engellemek, bir ortamda yer alan seslerin dışarı iletilmesine engel olmak ve dış ortamlarda bulunan seslerin yaşam alanlarına iletilmesinin önüne geçmek için kullanılır. Yüksek yoğunluğa sahip olan bu süngerin üretimi diğer sünger türlerine göre farklılık gösterir. Bu sünger modeli, ses kesici üç farklı malzemenin bir arada kullanılması ile tasarlanır.  Bariyerli bondex süngerler atık durumda bulunan sünger ve kumaş parçalarının geri dönüştürülmesi ile üretilirler. Çevreci yapıya sahip olan bu ses yalıtım malzemesi kullanıcılar tarafından büyük beğeni toplar. Bu süngerlerin üretimi ise kırım, pres ve kesim olmak üzere üç farklı aşamadan oluşur.  Atık durumda bulunan kumaş ve sünger parçaları önce kırım işleminden geçer, ardından pres işlemi ile sıkıştırılırlar ve son olarak da kesim işlemleri yapılır. Bu üç aşamadan sonra bariyerli bondex süngerler kullanıma hazır hale gelirler ve kullanıcıların beğenilerine sunulurlar. 

Bariyerli Bondex Süngerlerin Özellikleri

Ses yalıtımı için kullanılan malzemeler kendi içlerinde birçok farklı çeşide ayrılırlar. Her ses yalıtım malzemesi kendinde özgü özelliklere sahiptir. Bu özellikler, kullanım alanlarına göre farklılık gösterir. Bazı durumlarda birkaç ses yalıtım malzemesi bir arada kullanılarak ürünün etki seviyesi artırılır.  Bu özelliklere sahip olan ses yalıtım malzemelerinde biri de bariyerli bondex süngerlerdir. Bondex süngerlere bariyerlerin eklenmesi ile oluşan bu süngerler ses yalıtımında maksimum performansa neden olurlar. Kullanılan bariyerin ürüne katkısı ise daha yüksek seviyede bulunan seslerin engellenmesine yardımcı olmaktır. Etkili ve verimli ses yalıtımı sağlayan bariyerli bondex süngerler kullanıcılara fayda sağlayan özelliklere sahiptir.  Bu süngerler, istenilen yoğunlukta, kalınlıkta ve kişiye özel olarak istenilen ölçülerde üretilirler. %100 geri dönüşüm ile üretilen bu ürün çevre dostu olması ile öne çıkmayı başarır. Alev geciktirici özelliklere sahip olan bariyerli bondex sünger, yangın riskine sahip olan her alanda rahatlıkla kullanılabilir. Bu sünger modeli, yüksek ses yalıtım performansı sağlar ve kullanıcılar tarafından büyük beğeni toplar. 
Bariyerli Bondex Sünger Özellikleri
  • %100 geri dönüşüm çevre dostu ürün
  • Alev geciktirici katkılı
  • Yüksek ses yalıtım performansı
  • İstenilen kalınlık ve ölçülerde imalat

Bariyerli Bondex Süngerlerin Kullanım Alanları

Bu süngerler, yoğun ses seviyesinin bulunduğu alanlarda seslerin kontrol altına alınmasını sağlarlar. Bir ortamda bulunan seslerin dışarı çıkmasını, dışarıda bulunan seslerin ise ortama aktarılmasını engelleyen bariyerli bondex süngerler oluşacak gürültülerin önüne geçerler. Bu sünger modelinin kullanım alanları da oldukça geniştir. Bariyerli bondex süngerlerin kullanım alanları şunlardır;
  • ALt, üst ve yan dairelerden gelen seslerin yalıtılması amacı ile evler
  • Gece kulüpleri
  • Barlar
  • Stüdyolar
  • Jeneratör odaları
  • Makine daireleri
  • Asansör odaları
  • Kazan daireleri
  • Kompresör odaları
  • Tekne ve motor kabinleri
  • Piyano odaları
  • Hastaneler
  • Müzik odaları
Ev dışında ofis ve işyeri gibi alanlarda da kullanılan bu süngerler daha huzurlu bir çalışma ortamı yaratılmasına yardımcı olurlar. Ortamın akustiğini düzenleyen bariyerli bondex süngerler, müşteriler ile yapılan iletişimlerin daha sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesini sağlarlar. 

Bondex Sünger Uygulaması Nasıl Yapılır?

Bariyerli bondex süngerler, diğer ses yalıtım malzemeleri ile kıyaslandıklarında çok daha yüksek bir yalıtım oranına sahiptirler. Bariyerli bondex süngerler esnek yapılara sahiptir. Ürünün bu özelliği, çıkıntılı yüzeylere kolay şekilde uygulanabilmesine yardımcı olur. Farklı ses yalıtım malzemelerinin bir arada kullanılması ile üretilen bu sünger modeli, farklı alanlarda kullanılır. Bu alanlar arasında zeminler, tavanlar ve duvarlar vardır. Bariyerli bondex süngerler, kullanıldıkları süre boyunca koku ve küf gibi problemlere neden olmazlar.  Parke altına uygulanabilen bu süngerler sayesinde dairelerde alt evlerden gelen sesler kolay şekilde engellenebilir. Bariyerli bondex süngerlerin uygulamaları solid yapıştırıcılar, silikon ya da özel olarak bu iş için üretilen yapıştırıcılar aracılığı ile kolay şekilde gerçekleştirilebilir. Uygulama sırası yapıştırıcı ve sünger şeklinde olmalıdır. Süngerin uygulanacağı alana seçilen yapıştırıcı sürülmeli ve daha sonra beklenmeden sünger yerleştirilmelidir.  Süngerin uygulanacağı alanın kuru ve temiz olması da oldukça önemlidir. Bu alanlar kuru ve temiz olmadıkları zaman üründen alınacak verim düşebilir ve sonuçlar sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bu ses yalıtım süngeri, kişiler tarafından uygulanabileceği gibi profesyonel kişilerden yardım alınarak da uygulanabilir.

Ses Kesici Malzemeler

Ses kesici malzemeler, ses yalıtımı sağlayan ve sesin geçirgenliğini azaltan ürünlerdir. Yoğunluğu yüksek olan ses kesici malzemeler, çevrenizde şikayetçi olduğunuz sesleri azaltmaya veya sizden yayılan ve çevreyi rahatsız eden sesleri engellemek amacıyla kullanılmaktadır. Ses kesici malzemelere örnek olarak pek çok ürün verilebilmektedir. Bu ürünlerden bazıları şu şekilde sıralanabilmektedir: Yukarıda yer alan ses kesici malzemeler kullanılarak rahatsız olduğunuz durumları ortadan kaldırabilirsiniz. Öncelikle bu malzemelerin nasıl kullanıldığını ve tam olarak ne işe yaradığını bilmeniz gerekmektedir. Bunun için pek çok internet sitesi üzerinden inceleme yapabileceğiniz gibi yazımızın devamında yer alan bilgilerden de faydalanabilirsiniz. Ses kesici malzemelerin temel özellikleri aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Bariyerli Bondex Sünger

Bariyerli bondex sünger, ses kesici malzemeler arasında yer almakta ve başlıca tercih edilmektedir. Süngerpan, tek başına kullanıldığında ses yalıtımını başarılı bir şekilde gerçekleştirse de bazı mekanlarda, özellikle bar gibi desibeli yüksek olan mekanlarda, tek başına yeterli olmamaktadır. Bu durumda bariyerli bondex sünger kullanarak ses yalıtımını kusursuz bir şekilde sağlayabilir ve çevreye rahatsızlık vermeyi engelleyebilirsiniz.

Bondex Sünger

Bondex sünger, parça halinde kullanılan ancak birleştirildiğinde ses yalıtımını eksiksiz bir şekilde yerine getiren bir ses kesici malzemedir. Bondex sünger kullandığınız alanda oluşan sesler, dalga halinde bu malzemeye çarparak sönmekte ve karşı tarafa iletilmemektedir. Bunun sonucunda da rahatsızlık veren yüksek sesler ortadan kalmaktadır.

Bariyerli Akustik Sünger

Bariyerli akustik sünger, ses kesici malzemeler arasında yer alsa da genellikle yankı önlemek amacıyla tercih edilmektedir. Farklı yapısı sayesinde kullanıldığı alanda oluşan yankı tarzı sesleri yutarak görevini başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Ancak tamamen ses kesici özelliğe sahip olması durumunda da beraberinde farklı malzemeler de kullanılmalıdır. Bariyerli akustik sünger, beraberinde epdm ses bariyeri kullanıldığında hem yankı önleyici hem de ses kesici malzeme özelliğine sahip olmaktadır. Bu iki ürünün bir araya gelmesiyle de ortaya akustik ses kesici malzeme çıkmaktadır.

Bariyerli Basotect Sünger

Bariyerli basotect sünger, çoğunlukla beyaz ve gri renklerinde üretilmektedir. Bu ses kesici malzemenin asıl görevi ise düşük yoğunluğa sahip yanmaz antibakteriyel akustik ses düzenleme süngeri olmasıdır. Bulunan ortamda ses düzeyi çok yoğunsa bu üründen yararlanılabilir ve ortamdaki ses yoğunluğu düşürülebilir.

Epdm Ses Bariyeri

Epdm ses bariyeri, ses yalıtım malzemesi olarak kullanılmakta ve pek çok alanda bu üründen yararlanılmaktadır. Bunun yanı sıra epdm ses bariyerleri, ses yalıtım süngerleri ile birlikte kullanılarak yüksek desibele sahip gürültüleri de rahatlıkla önleyebilmektedir. Epdm ses bariyerlerinin başlıca kullanıldığı noktalar ise şunlardır:
  • Kapı ve kabinDuvar
  • Zemin
  • Tavan

Ses Kesici Malzemeler Nerede Kullanılır?

Ses kesici malzemeler nerede kullanılır sorusunun başlıca cevabı gürültü ve yoğun ses olan alanlar olarak bilinmektedir. Ses kesici malzemelerin asıl görevleri, ortamda bulunan sesi içerisinde hapsetmek ve daha sessiz alan oluşturmak şeklindedir. Bu nedenle de;
  • Kayıt odalarında
  • Bar, kafe gibi alanlarda
  • Otellerde
  • Müzik odalarında
  • Sinema salonlarında
  • Konferans salonlarında ses kesici malzemeler kullanılmaktadır.
Ses kesici malzemeler, kendi içlerinde pek çok ürüne ayrılabilmektedir. Her ürün kendine ait özelliklere sahiptir ve kullanılması gereken alanlarda kullanılmaktadır. Hatta bazı ses kesici malzemeler birlikte kullanılarak hem ses hem yankı önleyici olarak tercih edilmektedir. Ancak bu tarz kombinasyonların doğru bir şekilde yapılabilmesi için bu ürünlerin tek başına ne işe yaradığını ve hangi ürünler ile kullanıldığını bilmeniz gerekmektedir. Bu nedenle gürültülü ortamlardan uzak durmanız hem fiziksel hem de psikolojik sağlığınız için gereklidir. Ancak günlük hayatın akışı içerisinde şehir merkezlerinde yaşayan bizler için ne yazık ki bu ortamları bırakıp gitmek mümkün olmayabilir. Bu durumda geriye tek bir çözüm yolu kalmaktadır: Bulunduğunuz ortamlar için bariyerli ses yalıtım süngeri kullanmak.
Bariyerli Bondex Sünger İlgili Merak Edilenler
Kullanım yerleri nerelerdir?

Genellikle bölme duvarların içinde ses yalıtımı amacı ile kullanılmaktadır. Yüksek gürültülü cihazlarında yalıtımında da duvar ve tavan ses yalıtımı için tercih edilmektedir.

Jeneratör odası için bariyerli bondex sünger kullanabilir miyim?

Alev geciktiricilik özelliği sayesinde yüksek ısıların olduğu ortamlarda da iyi bir yalıtım sağladığı için tercih edilebilmektedir.

Ses yalıtımı için piyasada yer alan pek çok malzemenin yanında bariyerli bondex sünger yapısı itibari ile daha çok gürültüyü önleyebilir. Bulunduğunuz mekan için hem içeriyi dışarıdaki gürültüden yalıtır hem de içteki sesin dışarıya çıkmasını önler.