Komşudan Gelen Ses Nasıl Engellenir?

Komşudan Gelen Ses Nasıl Engellenir?

Komşudan Gelen Ses Nasıl Engellenir?

Gümümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte ses yalıtımı ve malzemeleri gelişerek bir çok alanda doğru ve güvenilir bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Ancak maalesef ki Türkiye de müteahhitlerin %80 ‘in civarında ses yalıtımından kaçınmaktadır. Bu da ev sahiplerine sonradan büyük sıkıntılar yaşatmaktadır.

Bu tip uygulamalar kaba inşaat aşamasında çözüldüğü zaman maliyetler beşte birine kadar düşebilmektedir. Bu da maliyeti ve verimliliği önemli ölçüde azaltmaktadır. Yeni ev yaptıracaksanız veya yeni ev satın alacaksanız ısı yalıtımı ve ses yalıtımı gibi unsurların mutlaka yapıldığından emin olmanız daha sonra rahat etmenizi sağlayacaktır.

Ses Yalıtımı Olmayan Evdeki Sesler Nasıl Engellenir?

Peki tüm bu bahsettiğimiz durumlardan habersiz bir şekilde evinizi satın aldınız ve taşındınız belli bir zaman sonra problemleri yaşamaya başladınız. Peki neler yapmalısınız. İşte bu makalemizde tüm detayları en ince ayrıntısına kadar sizler ile paylaşıp sorunlarınızı çözmeye çalışacağız.

Yalıtımsız bir evde öncelikle üst kattan darbe sesleri ve konuşma sesleri gelecektir. Daha sonra yan komşudan tv, müzik ve konuşma sesleri gelecektir. Gün içerisinde bu sesler çok fazla gelmesede akşam sessizliğinde bu sesler inanın ki 2 katına çıkacaktır. Öncellikle üst kattan gelen sesler için tavandan ve üst komşunun zemininden mantar kauçuk şilte veya akustik halı uygulanarak tüm seslerden yalıtılılabilir. Daha sonra yan komşudan gelen sesler için duvar ve kolonlarınıza bondex sünger veya bariyerli bondex sünger uygulanarak üzeri alçıpan veya alçı sıva ile kapatılarak ses yalıtımı sağlanmaktadır. Bu işlemler sonradan yapıldığı için haliyele maliyetleri biraz daha yükselecektir.

 Bu şekilde yapılan yalıtımlarda %75 – %80 civarında ses yalıtım sağlanabilmektedir. Buda sizin için yeterli bir sonuç olacaktır. Daha yüksek sonuçlar ancak binalar kaba inşaat halindeyken alınabilir. Yada bitmiş binada bu sonuçları alabilmek için oda içerisinde oda yapılarak yalıtım yapılır. Ancak bu tip bir uygulama evde yaşam odaları için çok uygun değildir. Odanın daralmasına neden olacaktır. Genellikle bu tip uygulamaları stüdyo yalıtımı ve ses kayıt odası yalıtımı için yapılmaktadır. Bu tip ürünlerimizi incelemek için ses yalıtım malzemeleri sekmesini inceleyebilirsiniz.