Katlar Arası Ses İzolasyonu
Binalarda katlar arası izolasyon oldukça önemli bir konudur. Gürültü kirliliğini önlemek için üst ve alt katlardan gelen seslerin izole edilmesi gerekmektedir. İzolasyonun iyi yapılmadığı binalarda katlar arasında yüksek ses geçişi olur ve sakinler rahatsızlık yaşar.
- Esnek bir yapıda olması zeminde dalgalanmaya neden olmaz
- Yüksek yoğunluk (800 kg/m3) sayesinde şap altında kalınlık değişmez.
- Kokusuzdur.
- Kolay kesilebilmektedir.
Katlar Arası Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarla binaların özellikleri ortaya çıkarılır ve her binaya uygun özellikte ses izolasyonu uygulanır. Ses izolasyonu birçok alanda uygulanır fakat en önemlisi katlar arasında ses izolasyonudur.
Sbr kauçuk şap altı için kullanılan yere göre değişiklik gösterebilmektedir. Oturum için yapılan binalara da 4,5 mm yeterli olurken teknik odalar ve jeneratör odası tarzı yerlerde 10 ile 20 mm ‘e kadar kullanılması sağlıklı olacaktır.
Şap altı izolasyon malzemeleri geri dönüşüm malzemelerden imal edilmektedir. İçerisinde kauçuk granül veya poliüretan atıkları bulunmaktadır. Suya karşı dirençli malzemeler olduğu için şap altı için ideal malzemelerdir.
Daire tabanları sürekli temas edilen alanlar olduğundan yüksek gürültü çıkarır. Bu sebeple alt ve üst katlara ses akışı olur. Bu ses taşmalarını azaltmak için kaliteli ses yalıtımı uygulamak gerekmektedir. Katlar arası ses yalıtımında en önemli nokta uygulanacak malzemelerin iyi bir şekilde seçilmesidir.
Metrajlarınıza göre fiyat almak için hemen arayın
En çok tercih edilen malzemeler mantar kauçuk şilte, sbr kauçuk, şap altı şilte malzemeleridir. Zemin kaplaması altına özel malzemeler uygulanarak yapılan yalıtımla gelişmiş bir ses yalıtımı elde edilir. Daha huzurlu ve sakin bir ev yaşantısı için iyi bir katlar arası ses izolasyonu şarttır.